Sysinternals Homepage
Forum Home Forum Home > Sysinternals Utilities > RootkitRevealer Logs
  New Posts New Posts RSS Feed - System CPU usage is high when WiFi in use
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

System CPU usage is high when WiFi in use

 Post Reply Post Reply
Author
Message
bluesky15 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 February 2015
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bluesky15 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: System CPU usage is high when WiFi in use
    Posted: 02 February 2015 at 3:47am
Windows 7
Rosewill RNX-N300X
TP-Link TL-WDN4800

System process is using a very high percentage of CPU when surfing with WiFi. Tried updating the drivers on Rosewill and then changed the WiFi adapter (TP-Link), but still having this problem.

in command prompt:

    xperf -on Latency -stackwalk profile //run the trace
    xperf -d mytrace.etl //copy to file

results:

opening mytrace.etl with Window Performance Analyzer I can see that ntoskrnl.exe, KeZeroPages, with a TID of 8 is the culprit.



Then with Process Explorer, right clicked on system to find TID 8 with the high CPU usage has a start address = oskrnl.exe!WheaAttemptPhysicalPageOffline. I don't know what this means and what is causing this. Any ideas?



Thanks!!!


Edited by bluesky15 - 02 February 2015 at 3:51am
Back to Top
MagicAndre1981 View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 08 January 2007
Location: Germany
Status: Offline
Points: 3342
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MagicAndre1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 February 2015 at 5:34am
do you use Chrome? If yes, disable the HW acceleration
Back to Top
senator2011 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 September 2015
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote senator2011 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 September 2015 at 12:59pm
i have Exactly same problem.
any one can help?Ouch

Back to Top
MagicAndre1981 View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 08 January 2007
Location: Germany
Status: Offline
Points: 3342
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MagicAndre1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 September 2015 at 4:31pm
Also capture a xperf trace and share it. If you use chrome, disable the HW acceleration in chrome options.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.